Tort cu crema de trufe

de jolygina in Torturi, 5 Oct 2010 | 12053 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 500g unt moale
  • 320g faina
  • 400g zahar
  • 3 linguri de cacao
  • un praf de copt
  • crema:
  • 300g ciocolata (amaruie 50% cacao )
  • jumatate de pachet de unt (fara apa)
  • 200 ml lapte condensat
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom cat mai aromata
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de trufe:

Frecam untul cu ouale si zaharul pana se formeaza o crema spumoasa, dupa care amestecam ingredientele fainoase : faina ,cacaoa, praful de copt le incorporam usor in compozitia de unt cu oua si turnam aceasta compozitie intr-o forma rotunda dupa care o dam la cuptor timp de 30 min la foc moderat

Crema:

Punem laptele pe foc pana clocoteste , cand a inceput sa clocoteasca se pune ciocolata rupta si se amesteca continu pana se omogenizeaza

Se adauga 10 ml de esenta de rom ,zaharul vanilat si se lasa putin la racit.,adaugam untul deja frecat spuma si o lingura de cacao. Cand totul s-a omogenizat asamblam tortu astfel : taiem blatul in 3 dupa care insiropam fiecare foaie cu siropul pregatit din 150ml apa o lingura de rom si 2 linguri de zahar ,punem crema pe fiecare foaie pana le terminam pe toate

La sfarsit mai pastram putina crema pentru ornat ,nu foarte multa decat cat sa-l ungem sa se lipeasca mai bine cacaoa pe el

Eu l-am ornat astfel l-am uns foarte bine cu crema ramasa si am pudrat pe margini cu zahar pudra si pe mijloc cu cacao

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de trufe" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar pentru Larissa